Les 1 inleiding Besluitvaardigheid

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Inleiding besluitvaardigheid
Vraag #1: Beschrijf op welke wijze jij besluiten neemt, bijvoorbeeld of je makkelijk een standpunt inneemt of je snel een mening hebt en de mate waarin je vasthoudt aan eerder genomen besluiten.
Vraag #2: Achterhaal in welke situaties je gemakkelijk beslissingen neemt of juist het nemen van beslissingen uitstelt.
Vraag #3: Helpt het je om bij het nemen van een besluit een ander te vragen om met je mee te denken? Wie heeft dan naar jouw mening het uiteindelijke besluit genomen, kun jij er zonder die ander achter blijven staan en ernaar handelen?
Vraag #4: Helpt het je om meerdere scenario's voor jezelf uit te werken? 'als dit .... dan dat, als zus .... dan zo'. Vind je dat het besluit dan beter door je te nemen is en maakt dat scenario denken het makkelijker of juist niet om achter dat besluit te gaan staan?
Vraag #5: Welke van de gegeven voorbeelden in deze les spreken je het meest aan als het om het nemen van belangrijke besluiten gaat? Beschrijf vooral waarom juist die aanpak je bevalt en wat maakte dat je deze keuze maakte.
Vraag #6: Vat samen wat je over jezelf in deze toets hebt ontdekt. Durf eerlijk te zijn. Wat bevalt je als het over jouw besluitvaardigheid gaat, maar ook wat niet. Realiseer je dat je hiermee bezig bent omdat er aanleiding bestaat om besluitvaardiger te worden. Ook dat het er niet om gaat hoe je tot besluiten komt maar des temeer wat je kunt doen om je aan besluiten te kunnen vasthouden en daar ook naar kunt handelen.
Vraag #7: Als je moeite hebt met het nemen van beslissingen, dan zou je jezelf de vraag kunnen stellen wat de nadelen en de voordelen zijn van het niet nemen van van beslissingen betekent. Noteer dat onderstaand.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *