Symion Academy

Competentielessen

Symion werkt met de TMA (Talent Motivatie Analyse) om vast te stellen wat de drijfveren en talenten zijn van mensen. Op basis van een assessment is precies vast te stellen wat de drijfveren en talenten van iemand zijn. Dit geheel zegt tevens iets over de competenties en de ontwikkelbaarheid daarvan van de betreffende persoon. Een prima uitgangspunt om te gebruiken bij het vinden van de juiste werkplek en werkomstandigheden. Op die manier is het mogelijk de talenten maximaal tot hun recht te laten komen. Soms blijkt dat sommige competenties nog wat te kort schieten bij het vervullen van een functie of taken. Het is dan slim om specifiek op die competentie te investeren. Hieronder staan de 53 competenties die TMA onderscheidt. Van ieder van deze competenties heeft Symion een module met twee lessen en een bonusles gemaakt, die je helpen groeien in de competentie. Wanneer je je inschrijft voor een dergelijke module ga je aan de hand van korte stukjes tekst (inleidingen) en opdrachten aan de slag met die competentie. Het is daarmee ook niet vrijblijvend. Het vraagt serieus aandacht.  Onder het motto ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit!’ zal ontwikkeling van die competentie plaatsvinden. Zeker wanneer dat onder begeleiding van een coach op het eigen werk wordt ondersteund.

Iedere module bestaat uit twee lessen, een inleiding een verdieping en, in de meeste gevallen, een bonusles. De inleiding en de verdieping worden afgesloten met vragen en opdrachten die je moet inleveren. Op basis van de antwoorden beoordeelt de begeleider of er sprake is van voldoende ontwikkeling.

 

De competenties met de definities van TMA zijn:

TMA-assessment

Voordat je begint met het verder ontwikkelen van je competenties is het goed te onderzoeken over welke (potentiële) kwaliteiten je beschikt. Het TMA assessment is daar uitermate geschikt voor. Met een vragenlijst onderzoekt de TMA je diepere drijfveren, geeft het aan over welke talenten (en valkuilen) je beschikt en wat dit betekent voor de ontwikkelbaarheid van 53 competenties. Je ontvangt een uitgebreide rapportage met o.a. tips voor hoe je effectiever kunt communiceren, suggesties voor persoonlijke ontwikkeling en je leerstijl.

TMA-assessment

Ik wil graag weten over welke diepere drijfveren en talenten ik beschik én welke competenties gemakkelijk ontwikkelbaar zijn.
De kosten voor dit assessment inclusief gesprek bedragen € 350,-