Les 2 verdieping besluitvaardigheid

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Verdiepen besluitvaardigheid
Vraag #1: In de toets bij les 1 heb je in kaart gebracht hoe jij te werk gaat voordat je besluiten neemt. Kun je een voorbeeld geven van een belangrijk besluit dat je ooit genomen hebt en waar je nog steeds volledig achter kunt staan en waar je dus nog steeds naar handelt.
Vraag #2: Kun je ook een voorbeeld beschrijven van een besluit dat je op jouw manier hebt genomen en waarop je toch terug bent gekomen?
Vraag #3: Maak een analyse van de vragen 1 en 2. Wat leert dit inzicht je ten aanzien van het nemen van besluiten.
Vraag #4: Denk na over een situatie of een manier van werken die je al langere tijd niet bevalt. Beschrijf die situatie en vooral ook wat je anders zou willen en waarom dan wel. Wat zou die nieuwe manier van doen opleveren voor jou en voor anderen. Bedenk wie daarbij sleutelrollen vervullen. Maak een risico analyse. Overdenk alle consequenties en beschrijf dat hier.
Vraag #5: Neem de tijd om een weloverwogen besluit te nemen. Maak die SMART (Specifief, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden). Beschrijf Smart wat je gaat doen om ervoor te zorgen dat je de ongewenste situatie achter je kunt laten en de nieuwe kunt omarmen. Bedenk ook wie je bij het nemen van het uiteindelijke besluit gaat betrekken en waarom.
Vraag #6: Voer het besluit dat je in de vorige vraag hebt genomen uit. Informeer mensen die er bij betrokken zijn en leg ze uit waarom je dit besluit genomen hebt.
Beschrijf hier hoe je dat gaat doen: wat waar hoe en met wie. Als je dat hebt gedaan kun je de laatste vraag in deze toets beantwoorden. Stel daarom de uitvoering van jouw besluit niet te lang uit.
Vraag #7: Beschrijf hoe je de verandering ten gevolge van je besluit hebt ervaren. Beschrijf wat goed ging, of wat nog beter zou kunnen. Fouten maken mag, maar leer er dan wel van. Beschrijf ook wat je van deze lessen hebt geleerd en waar je nog meer aandacht aan zou willen geven.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *