Coachend aan het werk

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Coachend aan de slag
Vraag #1: Kies iemand die je coachend gaat helpen. Ook al is dat een collega of een van je medewerkers, streef dan wel naar jouw vorm van een coachcontract. Beschrijf hier wie je coachend gaat helpen. Beschrijf de persoon en de relevante aspecten zoals die in de les zijn behandeld.
Vraag #2: Zorg dat je tot een eerste gesprek met die persoon komt. Stel dusdanige vragen dat de persoon eigenlijk zelf de coachvraag stelt en jou vraagt hem of haar daarbij te helpen. Noteer je resultaten, zowel als dat goed ging als wanneer het helemaal niet lukte.
Vraag #3: Analyseer je uitkomst van vraag 2. Ben je tevreden, ga dan door naar de volgende vraag, zo niet bedenk dan wat je gaat doen om alsnog tot het gewenste resultaat te komen.
Vraag #4: Ga coachen en hanteer alles wat je tot nu toe hebt geleerd.
Noteer je ervaringen, ook van tussenliggende momenten. Beschrijf of je de ander coachend hebt kunnen helpen het eerder geconstateerde probleem op te lossen. Wat heb je zelf ontdekt en ervaren? En wat heeft jouw coachee ontdekt en ervaren? Vind je dat je coachee door jou in beweging is gekomen? Noteer al je bevindingen.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *