Les 1 Inleiding op assertiviteit

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Assertiviteit
Vraag #1: Assertiviteit begint bij het hebben van een mening, een opvatting over iets. Dit kan over allerlei (actuele) onderwerpen zijn. Wat vind jij belangrijk? Wat zou je graag vertellen wat je nu niet of half doet? Waarom vind je jouw mening/opvatting belangrijk? Wat zegt dat over wie jij bent? En wie laat je dus zien/horen wanneer je voor je mening uitkomt?
Maar ook: stel iemand dringt voor terwijl jij haast hebt. Wat zeg je tegen die persoon?
Geef het antwoord op deze vragen in de invulruimte.
Vraag #2: Of eigenlijk: een oefening.
Let eens extra goed op als mensen gesprekken voeren. Dat kan in je werk maar ook heel goed in TV programma’s (praatshows). Wees alert op assertiviteit. Gebruik daarbij de in deze les eerder genoemde indicatoren. Merk op waar de gespreksdeelnemers voor staan, wat ze belangrijk vinden. Merk ook dat verschillende mensen op heel verschillenden manieren assertief kunnen zijn. Jinek anders dan Pauw en die weer anders dat Witteman, maar toch allemaal met respect voor de ander. Wellicht merk je ook dat zij veel vragen stellen en minder beweren. En merk je ook dat daardoor wel degelijk de mening van de vraagsteller er door heen klinkt. Merk ook dat sommige gespreksdeelnemers ronduit agressieve antwoorden geven en andere juist helemaal niet. En dat waardering voor de ander meer met duidelijkheid dan met aardigheid te maken heeft.
Wat bevalt je en wat juist niet? Wat werkt goed en wat juist niet? Past het assertieve taalgebruik goed bij de persoon of juist niet? Waarom vind je dat?
Noteer aandachtspunten voor je zelf.
Vraag #3: Formuleer een concreet persoonlijk doel met betrekking tot assertiviteit.
Hulpvragen: Wat lukt je wel wat nu niet goed lukt? Hoe weet je dat je assertief genoeg bent?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *