Verdieping competentie ‘Mondelinge vaardigheid’

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Verdieping mondelinge vaardigheden
Vraag #1: Vraag eens feedback aan anderen over jouw manier van mondeling communiceren. Is het voor anderen duidelijk? Begrijpen ze je goed? Verstaan ze je goed? Etc.
Wat kun je doen om je mondelinge communicatie te verbeteren?
Vraag #2: Neem eens een gesprek op (kan goed met je telefoon) en speel dat weer eens af. Wat vind je van de duidelijkheid? de verstaanbaarheid? De intonatie? De articulatie? Het tempo?
Wat kun je doen om het interessanter te maken voor 'ontvangers'?
Vraag #3: Verbaal en non-verbaal hetzelfde communiceren is uiterst belangrijk. Hoe zorg jij er voor dat je houding en mimiek jej verbale deel versterkt?
Of, nog beter, hoe zorg jij er voor dat de ontvanger geboeid blijft bij hetgeen jij te vertellen hebt? Vraag tips die jou kunnen helpen je mondelinge vaardigheid verder te versterken.
Vraag #4: Goed, duidelijk, verstaanbaar en boeiend spreken lukt alleen goed wanneer je je echt vrij voelt. Wanneer je je niet geremd voelt om te zeggen wat je te zeggen hebt op de manier die jij wilt. Welke belemmeringen kom je wel eens tegen die je hinderen het maximale uit je mondelinge communicatie te halen? (Meestal herken je dergelijke situaties door de neiging ze te willen vermijden.)
Praat hier eens over met iemand die er kennelijk geen moeite mee heeft. Welke tips heeft die persoon voor je?
Vraag #5: Met wat je nu hebt gelezen en geprobeerd lukt het misschien al beter om je effectief mondeling uit te drukken. Misschien zijn er toch nog punten waarop je je nog steeds kunt verbeteren. Welke zijn dat en hoe ga je dat aanpakken?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *