Verdieping competentie ‘Overtuigingskracht’

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Verdieping competentie overtuigingskracht
Vraag #1: Het non-verbale deel dat je inzet bij het overtuigen van anderen is cruciaal. Wat doe je om je punt non-verbaal kracht bij te zetten?
Wat zou je nog meer kunnen doen?
Vraag #2: Praktijkopdracht: ga anderen, of iemand anders eens overtuigen van een punt waar jij voor staat. Vraag naderhand aan die persoon feedback over de mate waarin je overtuigend was. Wat hielp om de ander 'mee te krijgen'? Wat ondermijnde juist je overtuigingskracht?
Vraag #3: Wanneer jij overtuigd bent van iets heeft het bijna altijd te maken met wie je bent en wat je belangrijk vindt. Vertel eens welke waarden er achter een sterke overtuiging van jouzelf zitten. Waarom vind je het zo belangrijk?
Hoe werken die waarden door in je uitleg?
Vraag #4: Zoek en vind eens een overtuigend verhaal en vertel er iets over. Wat spreekt je in dit verhaal aan? Waarom werkt het overtuigend? Waarom lukt het om je te verbinden aan het verhaal?
Vraag #5: Nu je weet en hebt ervaren hoe je met meer overtuiging kunt spreken/handelen, zul je ook hebben gemerkt dat het niet eenvoudig is.
Wat heb je nog te leren op dit vlak? Waar wil je nog sterker in worden? Wie zijn je voorbeeld, wat doen die en hoe kun jij dit gebruiken?
Wat ga je doen om het verder te ontwikkelen?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *