Verdieping competentie Politieke sensitiviteit

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
verdieping competentie politieke sensitiviteit
Vraag #1: Verplaats je eens naar een situatie waarin je in je rol als ambtenaar/medewerker hebt ervaren dat je inhoudelijk beter wist wat er speelde, maar dat er een andere oplossing dan (volgens jou) de beste werd gekozen voor een (politiek gevoelig) vraagstuk. Wat gebeurde er? Welke belangen speelden een grote rol? Hoe was de machtsverdeling?
Vraag #2: Partijen staan soms tegenover elkaar met stevige standpunten waar ze nogal eens in verharden. Benoem eens zo'n tegenstelling tussen partijen. Waar gaat het over en wie betreffen het? Wat zijn de belangen achter hun standpunten? Waar gaat het uiteindelijk om? Voor ieder van hen?
Vraag #3: Vind een complex programma, of vraagstuk (of project) waar meerdere partijen bij betrokken zijn en waar jij ook bij betrokken bent. Maak hiervan eens een krachtenveldanalyse in de vorm van een tabel zoals in de les is besproken.
Welke conclusies kun je uit deze analyse trekken?
Vraag #4: Op welke manier kun je het best met bestuurders spreken over gevoelige onderwerpen?
Wat zou je tegen bestuurders kunnen zeggen op onderwerpen waar jij het inhoudelijk oneens bent. Hoe kun je een bestuurder overtuigen?
Wie zou je er bij kunnen betrekken om meer invloed te krijgen?
Vraag #5: Met wat je nu geleerd hebt op het gebied van politieke sensitiviteit, wat heb je dan nog te doen? Waar kun je je nog verbeteren?
Wat ga je daarvoor doen? Wie kan je daarbij ondersteunen?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *