Verdieping competentie Vasthoudendheid

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Verdieping competentie vasthoudendheid
Vraag #1: Naast feitelijke informatie helpt een grote mate van 'zelfvertrouwen' ook bij vasthoudendheid. Zelfvertrouwen is letterlijk vertrouwen in je 'zelf', in wie je bent. Een belangrijk aspect daarvan is dat je je bewust bent van wat je belangrijk vindt, wat voor jou essentieel is en waardevol. Vertel eens in het kort wie je bent, waar je voor staat en wat voor jou essentieel is in je werk (en je leven).
Vraag #2: Het bewust zijn van wat jij belangrijk vindt helpt je stevigheid te geven in situaties waar anderen je van je standpunt willen afbrengen. Neem eens een situatie waarin je je hebt aangepast voor ogen en beoordeel eens hoe je daar jouw eigen principiële essentie in hebt meegenomen. Hoe zou dit beter, anders, sterker kunnen? Wat zou je dan zeggen?
Vraag #3: Je positie in de groep is van invloed op de mate van vasthoudendheid. Ben je gevoelig voor de groep, dan neig je naar aanpassen, zo niet dan neig je naar meer vasthoudendheid. Beide posities hebben voor- en nadelen. Geef van beide posities eens 2 a 3 voordelen en 2 a 3 nadelen.
Vraag #4: Hoe kun je de voordelen uit beide posities van de vorige vraag verenigen zonder last te hebben van de nadelen?
Wat zou jou dat opleveren?
Vraag #5: Met wat je nu weet en hebt ondervonden m.b.t. vasthoudendheid, wat heb je dan nog te doen om hier sterker in te worden? Hoe ga je dat aanpakken?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *