Invloed zonder macht

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Job crafting mod 4 les 2
Vraag #1: Iedereen bevindt zich in een cirkel van invloed binnen een grotere cirkel van betrokkenheid. Ga eens naar een ervaring waarin je onverwacht toch invloed had, waar je dat misschien niet verwachtte. Wat gebeurde er en waardoor werd er naar je geluisterd? Welke kwaliteiten/vermogens heb je ingezet?
Vraag #2: Oefen eens met aansluiten. Dat betekent dat je in gesprekken met anderen doorgaat op wat de ander vertelt. Je blijft luisteren en stelt geïnteresseerd vragen, je vraagt door? Ga niet over je zelf praten, wat jij van iets vindt of wat je hebt meegemaakt, maar blijf luisteren en doorvragen. Houd het zeker minimaal 5 minuten vol.
Wat gebeurt er?
Vraag #3: Ga eens oefenen met schakelen. Vooral wanneer je 'merkt' dat een gesprek niet lekker loopt benoem je dat dat niet lekker loopt en vraag je de ander hoe dat toch komt? Je laat als het ware je gevoel spreken, ook al heb je ng niet bedacht dat je gevoel gelijk heeft. Vertrouw op dat je 'intuïtie' klopt. Wat levert dit op?
Vraag #4: Wat zijn voor jou belangrijke waarden en principes? Welke overtuigingen zijn voor jou waar? Hoe werken deze door in wat je te vertellen hebt en over hoe jij tot je mening komt?
Verwerk deze waarden in onderbouwing en argumentatie van je gesprek.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *