‘Luisteren’ naar lichaamstaal

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Luisteren naar Lichaamstaal
Vraag #1: Observeer mensen eens zonder dat je dat laat merken. Het is wellicht zelfs beter als je niet met die persoon in gesprek bent. Kun je aan zijn of haar lichaamstaal zien hoe die persoon zich voelt? Bijvoorbeeld gestressed of juist heel ontspannen. Waaraan zie je dat dan? Noteer je bevindingen.
Vraag #2: Let in een gesprek dat je voert eens wat meer op de lichaamstaal van de ander. Kun je afleiden hoe de ander in het gesprek met jou zit? Bijvoorbeeld geïnteresseerd, of verveeld of afwezig? Noteer je bevindingen hier.
Vraag #3: Let eens op jouw eigen lichaamstaal. Als het goed is doe je dat nooit, tenzij je acteur van beroep bent. kun je nagaan of jouw lichaamstaal jouw woorden versterkt of juist niet? Kun je dat beinvloeden als je zou willen? Schijf hier je bevindingen op.
Vraag #4: Let bij een gesprek dat je binnenkort voert eens wat extra op het gebruik van lichaamstaal van de ander(en). Ben je in staat hen te "lezen" en daar in het gesprek voordeel van te hebben? Je wilt anderen als hun leidinggevende immers mee te krijgen met jouw kijk op de zaak. Beschrijf jouw bevindingen.
Vraag #5: Vat eens samen wat je ten aanzien van het gebruik van lichaamstaal hebt ontdekt of geleerd. Beschrijf je ervaringen maar ook hoe je voortaan die opgedane kennis meer dan ooit (wellicht) gaat gebruiken.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *