Valkuil van wensdenken

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Valkuil van wensdenken
Vraag #1: Heb je wel eens ervaren dat je de slaaf werd van je gedachten, of van een sterke wens? Wat heb je daarbij ervaren? Was het leuk of juist niet? Nam je anderen mee in dat wensdenken? Beschrijf de wens of gedachte en wat het met je deed, ook als je merkte dat je daardoor op een dwaalspoor kwam.
Vraag #2: Is de wens die je in de vorige vraag beschreef nog voor je aan de orde? Zo nee, waarom niet en zo ja, concretiseer die wens dan eens? Wat kun je doen om er dit keer geen slaaf van te worden?
Vraag #3: Covey zegt: Begin met het eind voor ogen, met andere woorden: werk resultaatgericht. Ben je het daarmee eens, of komt er ook nog iets anders kijken bij vervullen van een wens? Wat is dat volgens jou en hoe zou jij dat kunnen doen, bv bij de wens die je bij de vorige vraag opnieuw beschreef.
Vraag #4: Kijk eens naar mensen in je nabije omgeving en let eens op of er mensen zijn die de slaaf van hun wensdenken zijn. Beschrijf de persoon en de situatie. Wat ga je doen om die persoon te helpen?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *