Symion Academy

De Symion Aanpak

Sinds de zomer 2018 werkt Symion met e-learning modules. Naar ons idee vormt deze wijze van leren een goede aanvulling op traditionele wijzen van leren, zoals die met een groep tegelijk in één ruimte.

Bovendien past ‘elektronisch leren’ heel goed in deze tijd van digitale media en flexibel werken. Een E-learning module is immers niet plaats en tijd gebonden. Je kunt het doen waar en wanneer je wilt. Bovendien bepaal je zelf het tempo. Als je wilt kun je een les nog eens herhalen.

Nogmaals, het is een aanvulling op bestaande en beproefde methoden. Leren in een groep is effectief en moet daarom ook niet stoppen.

Wij denken dat een combinatie van leervormen het meest effectief is. In e-modules leer je door stukjes tekst te lezen, instructiefilmpje te bekijken en opdrachten te maken. In groepen leer je van elkaar en door het toepassen van opgedane kennis en door individuele coaching krijg je persoonlijke feedback op maat. Ieder persoon kent een ideale mix van deze vormen. Wanneer je slechts op één wijze leert, haal je niet het maximale rendement.
E-learning modules van Symion Academy bestaan dus altijd uit een digitaal aanbod met teksten, filmpjes en opdrachten, die worden gecombineerd met individuele (coaching) en groepsbijeenkomsten.

Wat we altijd doen is dat we van degenen die lessen hebben geleerd vragen dit door te geven naar hun omgeving. De beste manier van leren is je kennis doorgeven naar anderen. Met jouw nieuwe kennis kun je anderen inspireren. Bovendien zorg je er op die manier voor dat er ‘olievlekwerking’ gaat ontstaan. De omgeving ontwikkelt met jou mee, wat jou weer stimuleert weer verder te gaan.