Symion Academy

Handleiding

Welkom op de Academy van Symion. Om je snel op weg te helpen hebben we een korte handleiding voor je gemaakt. Allereerst wijzen we je graag op het notificatiesysteem op deze site. Je kan naar je docenten en andere cursisten berichten sturen door gebruik te maken van het interne berichten systeem. Op deze manier kan je informatie met elkaar uitwisselen, zonder dat je je email adres bekend hoeft te maken aan andere cursisten.

Wanneer je naar de menubalk bovenaan iedere pagina kijkt, dan zie je rechts in het menu de optie ‘Berichten‘ staan. Klik je hierop, dan kom je op je persoonlijke pagina met de optie ‘Berichten’ actief.

Je kan heel eenvoudig een nieuw bericht verzenden door op ‘Opstellen’ te klikken.

Op het scherm wat je dan ziet, kan je de gebruikersnaam opgeven van de gebruiker aan wie je het bericht wil verzenden. Let er wel op dat je het ‘apestaartje’ voor de naam zet. Dus wil je een bericht verzenden aan ‘gerrit’, dan voer je in dit veld @gerrit in.

In het daaropvolgende veld onderwerp vul je het onderwerp in, en daarna het bericht zelf. Net zoals bij gewone email.

Is de persoon ingelogd, dan krijgt hij direct een melding, dat er een nieuw bericht is. Is dit niet het geval, dan krijgt hij een email waarin hem wordt verteld, dat er een bericht klaar staat.

Berichten rond hetzelfde onderwerp worden als een ‘doorlopende conversatie’ bij elkaar bewaard. Dus je hebt gelijk alle informatie bij de hand. Daarom is het ook belangrijk, dat je bij een ander onderwerp ook een nieuw bericht maakt en niet antwoord op een bestaand bericht.

Cursus centrum

Je hebt toegang gekregen, omdat je één of meerdere cursussen bij Symion volgt. En deze cursussen kan je op een aantal manieren terugvinden. De makkelijkste manier is door gewoon te klikken op ‘Mijn cursusoverzicht‘ in het menu. Hier krijg je de pagina te zien met al jouw cursussen en je voortgang. Heb je een nieuwe cursus toegevoegd gekregen, dan zie je die daar vanzelf verschijnen.

Een andere manier is door via de pagina ‘Cursusaanbod‘ te gaan naar de cursus waar je toegang toe wilt hebben. Wanneer je niet bent ingelogd, dat zie je hier een overzicht van de inhoud van de lessen. Ben je wel ingelogd, dan zijn de lessen die je kan volgen klikbaar. Klik je er op één dan ga je automatisch naar de betreffende les toe.

De lessen

Een les kan verschillende media bevatten. Tekst, video en af en toe ook een interactieve toets. Standaard zijn alleen de lessen toegankelijk die je al hebt afgerond, plus die waar je op dat moment mee bezig bent.

Wanneer je klaar bent met een les, kan je door op de knop ‘Markeer als afgerond’ te klikken naar de volgende les gaan. Eindigt een les met een verplichte toets, dan moet je eerst die toets met een goed resultaat afronden. Daarna kan je ook doorgaan naar de volgende les.

Op het moment dat je een les hebt afgerond wordt dit ook in ‘Mijn cursusoverzicht‘ aangegeven door een groene ‘bullet’ achter de les.