Verdieping competentie Inzicht

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Verdiepen van Inzicht
Vraag #1: Beschrijf een probleem: kies iets dat je al langer een probleem vindt, dat niet eenvoudig op te lossen is en dat meerdere mensen raakt. Beschrijf dit probleem en geef een eerste indicatie waarom het volgens jou nog steeds niet opgelost is.
Vraag #2: Breng in kaart welke mensen je bij de oplossing zou kunnen of moeten betrekken. Beschrijf waarom je juist die personen betrekt. Welke kennis brengen die anderen in en waarom is die zo essentieel voor de probleem verkenning?
Vraag #3: Beleg een sessie met die mensen en stel vast wat het probleem is. Zoek naar de beschrijving van het probleem die alle deelnemers onderschrijven. Beschrijf ook, waarom het probleem nu eindelijk eens opgelost zou moeten zijn. Maak het moment van besluiten nemen concreet. Beschrijf deze stappen zo nauwkeurig mogelijk.
Vraag #4: Analyseer de verkregen informatie en neem een besluit: beschrijf het analyseren en de besluitvorming zo goed mogelijk in deze stap.
Vraag #5: Hak de knoop door: los het probleem op, gebaseerd op het verkregen inzicht. Beschrijf dat proces hier.
Vraag #6: Analyseer in welke mate jouw eigen kennis voldoende was om het besluit in de vorige stap te nemen. Ook op welke manier de kennis en de interactie van anderen jouw inzicht veranderde of vergrote.
Vraag #7: Beschrijf objectief hoe jij jouw competentie 'inzicht' duidt: Was je bereid consessies te doen gebaseerd op de inzichten van anderen? Welk cijfer van 1 - 10 geef jij jezelf op de competentie inzicht?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *