Verdieping Competentie Onafhankelijkheid

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
Verdieping Onafhankelijkheid
Vraag #1: Bedenk situaties waarin je volledig onafhankelijk bent en beschrijf die hier. Bedenk ook of je dat zou bevallen of juist niet. Onderbouw je antwoorden.
In deze situaties zijn er dus op geen enkele manier andere mensen betrokken!
Vraag #2: Bekijk de gedragsindicatoren van onafhankelijkheid als gneomd in les1 en die van samenwerken als genoemd in les 2. Kijk wat je opvalt. Beschrijf of er elkaar versterkende of juist elkaar belemmerende gedragsindicatoren zijn. Wat vind je daarvan?
Vraag #3: Is het in jouw werk nodig om onafhankelijk te zijn? Of onafhankelijker dan je nu bent? Wat zou het jou opleveren als je onafhankelijker zou zijn? Wees eerlijk!
Als je een wat sociale inslag hebt, heb je hier de neiging veel rekening met anderen te houden. Dat is niet slecht maar kan wel remmend op jouw onafhankelijkheid zijn.
Vraag #4: Ben jij zo onafhankelijk als je wilt zijn? Wat houdt je tegen om je onafhankelijker te gedragen?
Soms zijn we bang voor de reactie van anderen. Als dat ook bij jou zo is hoef je je daarvoor niet te schamen; je bent geen uitzondering. Je zou er wellicht wel wat aan kunnen doen.
Vraag #5: Als je onafhankelijker wilt worden dan je nu bent, wat kun je daar dan aan doen? Beschrijf dat hier. Bedenk ook of er mensen in je nabijheid zijn die je daarbij kunnen helpen. Ook of je liever door een (externe) coach geholpen wilt worden om onafhankelijker te worden.
Anderen kunnen je helpen een verandering sneller door te maken, dan dat je dat alleen zou doen. Anderen kunnen je een immers een heldere spiegel voorhouden.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *