Verdieping competentie Presenteren

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
verdieping competentie presenteren
Vraag #1: Wanneer je iets presenteert, is het belangrijk om goed contact te maken met het publiek. Hoe doe jij dat? Probeer eens een andere manier uit. Wat zijn de effecten?
Vraag #2: Oefen eens met het intensief interacteren (communiceren) met de groep tijdens (momenten van) je presentatie. Welke vormen heb je gekozen? Wat zijn de effecten m.b.t. het contact met de groep?
Vraag #3: Soms leent zich een onderwerp van je presentatie zich er voor, soms het soort publiek dat je hebt en soms beide. Dat je je presentatie wat losser en informeler uitvoert. Probleem is dat het dan lastiger wordt de structuur vast te houden. Wat kun je in zo'n geval doen om toch voldoende orde te houden en bij je onderwerp te blijven?
Probeer dit eens uit. Wat is het effect?
Vraag #4: Een lastig punt is het wanneer je kritiek of negatief commentaar krijgt uit de groep. Soms gebeurt dat non-verbaal; je hoort het niet, maar je ziet dat mensen het niet met je eens zijn, of het te lang vinden duren, etc.
Wat kun je doen om toch positief te eindigen? Ook hier, probeer het uit. Wat zijn de effecten?
Vraag #5: Met alle ervaringen die je hebt opgedaan en met de informatie uit deze lessen kan het toch nog zo zijn dat je nog wat hebt te leren. Op welke punten zou je nog willen groeien? Wie zou je daarbij kunnen ondersteunen? Hoe ga je dit aanpakken? Geef in het kort je punten en je plan weer.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *