Verdieping competentie Sociabiliteit

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
verdieping competentie sociabiliteit
Vraag #1: Non-verbale communicatie (bijvoorbeeld uitdrukking) speelt een veel belangrijkere rol dan verbale (hardop praten). Ga voor jezelf twee dingen na.
Naar anderen toe: wanneer je anderen ziet, vorm je bijna direct een mening over die ander, zonder dat je hem of haar gesproken hebt. Doe dat eens voor een paar personen en onderzoek naderhand of je eerste ingeving (conclusie) klopt.
Voor je zelf: anderen trekken ook conclusies over jou, zonder dat je ze gesproken hebt. Onderzoek wat anderen over jou concludeerden en of dat werkelijk klopt met je eigen gedachten/opvatting.
Wat valt je op?
Vraag #2: Bespreek dit fenomeen (het snel concluderen op basis van een eerste indruk) eens met een of meer personen met wie je je vertrouwd voelt. Vraag door op hoe jouw non-verbale uitingen bij anderen overkomen en hoe je dat kunt veranderen als dat niet klopt met je eigen beeld.
Welke feedback krijg je?
Vraag #3: Veiligheid en vertrouwdheid maken dat het gemakkelijker wordt om met anderen in gesprek te gaan.
Bedenk eens vijf manieren waarop je een situatie voor jou veiliger en vertrouwder kunt maken, juist om het gesprek gemakkelijker aan te kunnen knopen.
Vraag #4: Met wat je nu hebt geleerd en geoefend is het wellicht gemakkelijker geworden om contacten aan te gaan en te onderhouden. Toch blijven er misschien nog moeilijke momenten of situaties. Wat heb je nog te leren op het gebied van 'sociabiliteit' en hoe ga je dat aanpakken?
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *