Opdracht

Sorry, je hebt geen toegangsrechten voor deze les.
LSD actief luisteren
Vraag #1: Bereid je voor op een lastig gesprek dat je binnenkort moet voeren. Beschrijf de aanleiding van dat gesprek, maar vooral ook van hetgeen je ermee wilt bereiken. Bedenk ook welke 'beren je op jouw weg' ziet: Wie zal er met bezwaren komen en waarom denk je dat. Bedenk hoe jet het gesprek zult inleiden. Beschrijf dit zo uitgebreid mogelijk.
Vraag #2: let tijdens het hele gesprek op de houding en reacties van de anderen. Kijk in welke mate het je helpt om LSD toe te passen en tegelijk te letten op lichaamstaal. Beschrijf het ook als je gaandeweg het gesprek met bezwaren te maken krijgt en vooral of de geleerde inzichten helpend zijn om het gesprek constructief te laten zijn.
Vraag #3: Bij bezwaren in het gesprek: Waren de bezwaren van dien aard dat je aan je eigen inzichten ging twijfelen? Vond je dat vervelend? Bracht je dat wat van het beoogde doel af of juist niet? Heb je iets met de ingebrachte bezwaren kunnen doen? Hoe deed je dat?
Vraag #4: Bij iemand die heel erg dwars in het gesprek was, zou je na afloop een 1 op 1 gesprek kunnen geven. Geef die persoon feedback. Dit niet alleen op zijn of haar woorden, maar vooral ook op diens houding of gedrag. Doe dat op de constructief feedback manier. Beschrijf hier wat je ervaren hebt in dat 1 op 1 gesprek.
Vraag #5: Vat onderstaand samen wat je in deze module LSD, actief luisteren hebt ervaren en geleerd. Noteer ook wat jij vind dat je nog extra ontwikkelaandacht moet geven hoe je dat gaat doen en borgen.
0%

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Recente reacties

Archieven

Categorieën

  • Geen categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *